Další informace Tisková zpráva Schválení NDIS poskytuje přístup k federálním vládním fondům pro akreditované veřejné kriminální laboratoře v USA pro implementaci sekvenování nové generace (NGS) pro rutinní práci NGS založený pracovní postup ForenSeq MainstAY od společnosti QIAGEN nabízí cenově efektivní alternativu k tradiční kapilární elektroforéze Kombinace ForenSeq MainstAY a ForenSeq Kintelligence od společnosti QIAGEN umožňuje end-to-end pracovní postup pro forenzní investigativní genetickou genealogii (FIGG) Venlo, Nizozemsko a San Diego, Kalifornie, 20. června 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Společnost QIAGEN (NYSE: QGEN; Frankfurt Prime Standard: QIA) dnes oznámila, že Federální úřad pro vyšetřování (FBI) USA schválil její pracovní postup ForenSeq® MainstAY. To umožňuje akreditovaným forenzním DNA laboratořím zpracovávat vzorky DNA pro kriminální případy a vyhledávat výsledné profily v databázi amerického národního systému DNA indexů (NDIS) CODIS obsahující 20 milionů profilů pachatelů a používané orgány po celých USA k pomoci při řešení kriminálních vyšetřování po celé zemi.

Pracovní postup ForenSeq MainstAY byl vyvinut a komercializován společností Verogen, společností QIAGEN. Je složen z vysokokapacitní sady ForenSeq MainstAY, systému sekvenování MiSeq FGx a modulu analýzy ForenSeq MainstAY v univerzálním softwaru pro analýzu. Pracovní postup byl předložen k schválení NDIS Úřadem pro forenzní služby státu Utah.

Tento standardizovaný pracovní postup podporuje práci s velkým objemem případů a případy sexuálního napadení a je cenově efektivní alternativou k analýze krátkých tandemových opakování (STR) pomocí kapilární elektroforézy (CE). Využívání technologie sekvenování nové generace (NGS) podporuje vysokokapacitní zpracování až 96 vzorků v jednom běhu, poskytuje vylepšenou citlivost, což vede k zvýšení efektivity profilace, vyššímu rozlišení a je rozšiřitelné pro aplikace, jako je forenzní investigativní genetická genealogie (FIGG), fenotypizace a další schopnosti, jako je identifikace tělesných tekutin.

„Toto schválení FBI je svědectvím o vysoké kvalitě forenzních produktů založených na NGS vyvinutých společností Verogen“, řekl Richard Price, viceprezident a vedoucí obchodní jednotky HID a forenzních služeb ve společnosti QIAGEN. „ForenSeq MainstAY posiluje závazek společnosti QIAGEN dodávat cenově konkurenceschopné pracovní postupy NGS, které umožňují forenzním laboratořím přecházet od kapilární elektroforézy bez zvyšování jejich rozpočtů. Kompatibilita s NDIS připravuje cestu forenzní komunitě pro tento přechod a poskytuje jim přístup k federálnímu financování pro validaci a implementaci NGS.“

Zavedený v roce 2021 pracovní postup ForenSeq MainstAY cílí na 52 forenzně relevantních autosomálních a Y-STR DNA markerů, které podporují jak potvrzení identity, tak rodinné vyhledávání. Je optimalizován pro překonání typických výzev, kterým čelí forenzní laboratoře, jako jsou inhibitory, nízké úrovně vstupu DNA a degradace, splňuje standardy CODIS a evropské standardy, podporuje mezi databázovou kompatibilitu a nejvyšší diskriminaci jakéhokoli komerčně dostupného souboru STR kitů. Dále, když se používá ve spojení s pracovním postupem ForenSeq Kintelligence, podporuje kompletní forenzní investigativní genetickou genealogii od generování vodítek po ověření identity. Důležité je, že umožňuje veřejným laboratořím řešit více případů, identifikovat neznámé a osvobodit nevinné v souladu s forenzními kvalitativními a akreditačními požadavky.

Schválení navazuje na schválení NDIS systému MiSeq FGx Forensic Genomics v roce 2019, které zahrnovalo pracovní postup s použitím sady ForenSeq DNA Signature Prep Kit, což umožnilo forenzním vědcům analyzovat současně až 231 genomických DNA markerů, což poskytuje výrazně více akčních dat než metody běžně používané staršími metodami.

QIAGEN má vedoucí postavení na trhu s identifikací člověka a forenzních vyšetřování, když na konci 90. let první představil komerční sady pro čištění DNA pro vzorky z kriminálních případů. Jeho komplexní řada řešení, včetně sad pro sběr a přípravu vzorků, nástrojů pro profilaci DNA a produktů pro automatizaci pracovních postupů, je důvěryhodná ve forenzních laboratořích a vyšetřovatelích po celém světě. Na začátku roku 2023 společnost QIAGEN získala společnost Verogen, lídra v používání technologií NGS pro další rozvoj identifikace člověka a forenzního vyšetřování. Obě společnosti byly dříve komerčními partnery prostřednictvím distribuční dohody. Tato akvizice umožnila společnosti QIAGEN nabídnout nejkompletnější pracovní postup na trhu s identifikací člověka a forenzních vyšetřování, čímž si upevnila svou vedoucí pozici.

Dozvědět se více na: https://www.qiagen.com/us/products/human-id-and-forensics/nextgeneration-sequencing/verogen-forenseq-mainstay-kit

Upozornění: Pouze pro forenzní použití, identifikaci člověka nebo určení otcovství/příbuzenských vztahů. Nepoužívat pro diagnostické nebo terapeutické aplikace.

O společnosti QIAGEN

QIAGEN N.V., nizozemská holdingová společnost, je předním světovým poskytovatelem řešení od vzorku po poznatek, které umožňují zákazníkům získávat cenné molekulární poznatky z vzorků obsahujících stavební kameny života. Naše technologie pro vzorky izolují a zpracovávají DNA, RNA a proteiny z krve, tkáně a dalších materiálů. Technologie pro analýzy činí tyto biomolekuly viditelnými a připravenými pro analýzu. Softwarové a znalostní databáze bioinformatiky interpretují data, aby hlásily relevantní, akční poznatky. Automatizační řešení tyto prvky spojují v bezproblémových a nákladově efektivních pracovních postupech. QIAGEN poskytuje řešení více než 500 000 zákazníkům po celém světě v molekulární diagnostice (zdravotní péče pro člověka) a vědách o životě (akademie, výzkum a vývoj ve farmacii a průmyslové aplikace, primárně forenzní vyšetřování). K 31. březnu 2023 zaměstnávala společnost QIAGEN více než 6 200 lidí ve více než 35 lokalitách po celém světě. Další informace lze najít na http://www.qiagen.com.

Prohlášení o budoucím výhledu

Některá prohlášení obsažená v této tiskové zprávě mohou být považována za prohlášení o budoucím výhledu ve smyslu oddílu 27A zákona o cenných papírech USA z roku 1933 ve znění pozdějších předpisů a oddílu 21E zákona o burze cenných papírů USA z roku 1934 ve znění pozdějších předpisů. Pokud jde o všechna prohlášení týkající se produktů společnosti QIAGEN, včetně těch produktů, které se používají v reakci na pandemii COVID-19, časování pro zahájení a vývoj, marketing a/nebo regulační schválení, finanční a provozní výhled, růst a rozšíření, spolupráce, trhy, strategie nebo provozní výsledky, včetně bez omezení jejích očekávaných upravených čistých tržeb a upravených výsledků zředěného zisku na akcii, jsou prohlášeními o budoucím výhledu, tato prohlášení jsou založena na současných očekáváních a předpokladech, které zahrnují řadu nejistot a rizik. Taková nejistota a rizika zahrnují, ale neomezují se na, rizika spojená s řízením růstu a mezinárodních operací (včetně účinků kurzových kolísání, regulačních procesů a závislosti na logistice), proměnlivostí provozních výsledků a alokací mezi zákaznickými třídami, komerčním rozvojem trhů pro naše produkty pro zákazníky v akademii, farmacii, aplikovaném testování a molekulární diagnostice; změnami ve vztazích se zákazníky, dodavateli a strategickými partnery; konkurencí; rychlými nebo neočekávanými změnami technologií; kolísáními v poptávce po produktech QIAGEN (včetně kolísání způsobených obecnými ekonomickými podmínkami, úrovní a časováním financování zákazníků, rozpočty a dalšími faktory); naší schopností získat regulační schválení našich produktů; obtížemi při úspěšné adaptaci produktů QIAGEN na integrovaná řešení a výrobě těchto produktů; schopností QIAGEN identifikovat a vyvíjet nové produkty a odlišit a chránit naše produkty před produkty konkurentů; přijetím nových produktů QIAGEN na trhu a integrací získaných technologií a podnikání; akcemi vlád, globálními nebo regionálními ekonomickými vývoji, zpožděními způsobenými počasím nebo dopravou, přírodními katastrofami, politickými nebo veřejnými zdravotními krizemi, včetně rozsahu a trvání pandemie COVID-19 a jejího dopadu na poptávku po našich produktech a dalších aspektech našeho podnikání, nebo jinými událostmi mimo naši kontrolu; stejně jako možnost, že očekávané výhody související s nedávnými nebo probíhajícími akvizicemi se nemusí realizovat tak, jak bylo očekáváno; a dalšími faktory diskutovanými v sekci „Risk Factors“ obsažené v položce 3 našeho nejnovějšího výročního zprávy na formuláři 20-F. Pro další informace se prosím odkazujte na diskuse ve zprávách, které společnost QIAGEN podala nebo předložila U.S. Securities and Exchange Commission.